Siğil Nedir Belirtileri Tedavi Yöntemleri

Siğil, derinin üst kısmında çıkan ve tıp dünyasında iyi huylu tümörler sınıfında yer alan bir deri rahatsızlığıdır. Siğil vücudun her yerinde çıkabilir. Özellikle ellerde ve özel bölgelerde siğil vakalarına daha sık rastlanılmaktadır. Siğil kısa süre içerisinde hızla yayılma gösterdiğinden dolayı en kısa zaman içerisinde tedavi edilmesi gerekilen bir hastalık türüdür.

Siğiller gücünü keratin adı verilen maddeden almaktadırlar. Keratin sayesinde yayıldıklarından dolayı siğillerin başka bedenlere geçmesi gayet kolaydır. Siğiller ilk başlarda küçük olduklarından dolayı birçok kişi tarafından önemsenmez ancak bu hastalık kısa süre içerisinde hızlı bir yayılma gösterdiğinden dolayı kesinlikle ilk başlarda tedavi altına alınmalıdır. Siğiller aşırı derecede arttığı zaman kişi ağrılardan yakınmaya başlayabilir. Özellikle tırnak bölgesinde çıkan siğiller sinirleri tetiklediğinden şiddetli ağrılarla mücadele etmek zorunda kalırsınız.

---Sponsorlu Bağlantılar---

Siğil nasıl neden olur?

Siğiller HPV adı verilen ve çeşitli türleri bulunan virüsün deri üzerinde aktif hale gelmesinden dolayı meydana gelmektedir. Zaman içerisinde virüslerin mutasyona uğramış olmasından dolayı bazı siğillerin kanser yapıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Hijyene önem vermeniz durumunda siğillerle mücadele etmeye karşı kendinizi koruma altına alabilirsiniz.

Ellerde ve kollarda çıkan siğiller genelde basit bir hastalık olarak görülse de cinsel bölgede çıkan siğillerin AIDS hastalığının habercisi olmasından şüphe edilir. Eğer cinsel bölgenizde aşırı derecede siğiller meydana geliyorsa kesinlikle en kısa zaman içerisinde kan tahlili yaptırmanızda fayda var.

Siğil belirtileri

Ayak tabanı, el, yüz ve vücudun çeşitli yerlerinde çıkan siğiller gözlemleme yaparak teşhisi konulabilen bir hastalık türüdür. Nasırlara çok benzediklerinden dolayı bir kişide siğil meydana geldiği zaman çoğunlukla nasır tedavisi uygulanır. Bu yüzden siğil tedavilerinin geciktiği sıklıkla gözlemlenmektedir. Siğil belirtileri incelendiğinde bu cilt problemini nasırdan ayıran en önemli özelliğinin şekli olduğunu görüyoruz. Siğillere dışarıdan baktığınız zaman karnabaharı andıran bir şekilde katlı olduğunu görürsünüz. Özellikle genital bölgede yer alan siğiller daha hızlı bir şekilde geliştikleri için bu siğillerin belirtileri daha erken dönemlerde ortaya çıkar ve teşhis edilmeleri daha kolaydır. Eminiz ki birçoğunuz siğil belirtilerini nasır olarak algılayacaktır. Vücudunuzun herhangi bir bölgesinde siğili andıran bir kabartı çıktıysa ve kısa süre içerisinde yayılma gösteriyorsa bu büyük ihtimalle siğildir. Bu tip durumlarda kısa süre içerisinde tıbbi destek almalısınız.

Siğil çeşitleri

Yaygın siğiller: tıp dünyasında verruca vulgaris ismiyle anılan siğil türüdür. Yaygın olarak görüldüğü yerler arasında eller ve ayaklar yer almaktadır. Belirli bir bölgede çıkabilecekleri gibi kısa süre içerisinde yayılma eğilimi de gösterebilirler. Birçok siğil çeşidi yumuşak yapıya sahipken yaygın siğillerin sert bir yapıda oldukları bilinmektedir.

Plantar siğiller: bu siğil çeşidi ayaklarda ortaya çıkar. Yanlış ayakkabı seçimi ve uzun süre ayakta durulması plantar siğillerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Nasırla en çok karıştırılan siğil türü olan plantar siğiller sadece belirli bir noktada çıkıp yayılmaya bileceği gibi kısa süre içerisinde de yayılabilirler. Sert yapıda oldukları için yürüyüş esnasında ağrıların oluşmasına neden olurlar.

Düz siğiller: verruca pedis ismiyle anılan düz siğiller, el ve ayak tırnaklarında çıkmaktadır. Tabi ki vücudun diğer kısımlarında da görülebilirler. Hızlı bir şekilde yayılma eğilimi gösteren bu siğiller ayrıca en kolay şekilde bulaşan siğil türlerinden birisidir.

Subungual ve periungual siğiller: Düzensiz olarak oluşan bu siğiller el ve ayak tırnaklarının alt kısmında meydana gelir. Tırnak altlarında meydana geldikleri için tırnak şeklinde ciddi bozulmaların olmasına neden olurlar. Çok minik olabilecekleri gibi belirli bir büyüklüğe ulaşmaları da mümkündür.

Siğil nasıl tedavi edilir?

Siğiller köklerinin kurutulması yöntemi ile yok edilmektedir. Doktorunuzun siğil bölgesine uygulayacağı, içerisinde asit barındıran ilaçlar siğillerin kısa süre içerisinde yok olmasını sağlayacaktır. Cinsel bölgede yer alan siğiller de aynı yöntemler ile yok edilmektedir. Bir kişinin elinde ya da vücudunun herhangi bir noktasında siğil çıktığı zaman Peygamber Efendimizin okuduğu bir dua vardır. Bu dua sayesinde çıkan siğillerden kurtulan çok sayıda kişi bulunmaktadır. Siğil duası bağlantısına bakacak olursanız sizlere kaleme almış olduğumuz bu makalede ilgili dua hakkında çok sayıda bilgi vermiş olduğumuzu göreceksiniz. Yapacağınız dualardan şifa bulmanız için itikatli olmanız yani duaları içten yaparak şifa bulacağınıza inanmanız aşırı derecede önemlidir.

16 + 6 = ? (İşleminin Sonucu)  


Bilim
Kategoriler
Sağlık
Bağlantılar