Pamukçuk Hastalığı Nedir Belirtileri Tedavisi

Pamukçuk hastalığı bebeklerde görülen iltihaplı bir hastalık türüdür. Anne rahminde enfeksiyon olması nedeniyle birçok bebekte sıklıkla görülmektedir. Pamukçuk tedavisi yapılabilen bir hastalık olduğundan dolayı pamukçuk belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren pamukçuk nasıl geçer konusuna kafa yormadan hastalığın tedavisi için bir doktora gidilmelidir. Yapılan küçük müdahaleler ve alınan basit ilaçlar sayesinde pamukçuk hastalığını kısa süre içerisinde ortadan kaldırmak mümkündür.

Bebekler anne karnındayken dış ortamda yer alan mikroplar ile karşılaşmadıkları için çeşitli hastalıklara açık konumdadır. Bağışıklık sistemi doğumdan sonra gelişmeye başlar ve bu yüzden bebekler mikropları tanıyana kadar maalesef birçok hastalık ile mücadele etmek zorunda kalır. Şüphesiz pamukçuk hastalığı da en çok gözlemlenen bu tarz hastalıklardan birisidir. Pamukçuk anne memesinden ya da biberondan da bulaşan mikroplar nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu yüzden hijyene aşırı şekilde önem verilmelidir. Pamukçuk tedavisi yapılırken anne rahminde yer alan bir iltihaplanma söz konusuysa annenin de kesinlikle tedavisi gerçekleştirilmelidir.

Pamukçuk hastalığının belirtileri

Ağız için iltihabı olarak nitelendirilen pamukçuk ilk olarak bebeğin ağız içinde beyazlıkların oluşmasına neden olur. Meydana gelen bu beyazlıklar adeta çocuğun mama yedikten sonra ağzında mama kalması gibi bir görünüme sahiptir. Ayrıca çocuk bu evrede anneyi emmeye devam ettiğinden dolayı annenin memelerinin ucunda da yanma hissiyatı kendisini göstermektedir. Bu durum anne memesine de mikrobun bulaştığını göstermektedir. Ağzın iç kısmında tüylenmeye benzeyen bir şekilde beyazlıklar meydana geldiği zaman kesinlikle panik yapılmamalıdır çünkü bu hastalık kolay bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Pamukçuk hastalığının tedavisi

Pamukçuk hastalığı bir mantar türü olduğundan dolayı mantar önleyici ilaçlar ile hastalığın tedavisi gerçekleştirilir. Çocuklar ilaçlara karşı duyarlı olduklarından dolayı maalesef her mantar ilacı kullanılamaz. Pamukçuk gibi hastalıkları yok etmek için geliştirilmiş olan ilaçlar doktor tarafından reçete edildikten sonra kullanılmalıdır. Aksi takdirde bebeğinizin sağlığı ile oynaya bilirsiniz.

Pamukçuk hastalığı tedavisi sürecinde çocuğun ağzında biriken beyaz renkteki mantarlar bir pamuk aracılığıyla toplanmalıdır. Bu sayede mantarların üremesi büyük ölçüde engellenebilir. Temizleme işleminden sonra reçete edilen ilaçlar kullanılarak hastalık 1 hafta gibi bir süre içerisinde tamamen ortadan kaldırılır. Tedavi sürecinde annenin endişe etmesine gerek yoktur çünkü bu hastalık bulaşıcı bir hastalık değildir ayrıca yetişkinlerde pamukçuk görülmez.

Bebeklerin pamukçuk hastalığına yakalanmaması için doğum öncesinde annenin rahminde enfeksiyon varsa bunun tedavisi yapılmalıdır. Çünkü pamukçuk vakalarının büyük bölümü anne rahminde yer alan iltihaplardan dolayı ortaya çıkar. Sizler doğumunuz yaklaştıysa her ihtimale karşı bir doktora muayene olun ve iltihaplanma söz konusuysa bunu doğum gerçekleşene kadar tedavi ettirin. Bu sayede çocuğunuzda pamukçuk ve benzeri hastalıklar ortaya çıkmaz. Çocuklarda sıklıkla görülen bir diğer hastalık altıncı adı verilen hastalıktır. Altıncı hastalık bağlantısı üzerinden bu hastalık hakkında da bilgi alabilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here