Ağız kanseri mikroptan kaynaklı kanser türlerinden birisidir. Bu kanser türü özellikle gırtlak, ağzın iç kısmı, tükürük bezlerinin arka kısmı ve bademciklerde mikrop oluşmasına bağlı olarak enfeksiyonun meydana gelmesi nedeniyle oluşan bir kanser türüdür. Her kanser türünde olduğu gibi ağız kanserinde de erken teşhis olumsuz sonuçların gün yüzüne çıkmasını engellemektedir. Bu nedenden dolayı ağız kanseri belirtileri gözlemlenmeye başlandığı andan itibaren ağız kanseri tedavi altına alınmalıdır. Son yıllarda ilgili kanser türü sıklıkla görülmeye başladığından dolayı sizlere ağız kanseri hakkında bilgi vereceğiz.

Ağız kanseri vakaları üzerinde yapılan çalışmalar sonrasında bu hastalığa erkeklerin bayanlara oranla daha fazla yakalandığı ortaya çıkmıştır. özellikle 30 yaş üstünde olanlar ağız kanserine karşı dikkatli olmalıdır. Bu durumun temel sebebi ilgili kanser vakalarının genellikle yaşı ilerlemiş kişilerde ortaya çıkmasıdır. Ağız kanserinin ortaya çıkmasına neden olan en büyük etken alkol ve sigara tüketimidir. Aşırı derecede alkol ve sigara tüketen kişilerde bir süre sonra ağız kanserinin ortaya çıktığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sigara ve alkol tüketen bir kişiyseniz ilerleyen yıllarda bu hastalık ile karşılaşmamak için alkol ve sigara tüketimine son vermenizde yarar var.

---Sponsorlu Bağlantılar---

Ağız kanserinin en çok gözlemlenen belirtileri arasında ağzın iç kısmında ve dış kısmında beyaz ve kırmızı lekelerin meydana gelmesi yer almaktadır. Çeşitli lekelenmeler ile baş gösteren bu hastalık ilerleme kat edince ağızda çeşitli şişkinliklerin meydana gelmesi neden olur. Zaman içerisinde bu şişkinlikler tahriş olarak ağız bölgesinde şiddetli kanamaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Ağız kanseri ile mücadele eden kişilerde gırtlakta şiddetli şişkinlikler meydana geldiğinden dolayı bu kişiler yemek yemekte ve yutkunmakta aşırı derece zorlanırlar. Ağız kanseri dil bölgesinde de his kayıplarının oluşmasına neden olduğundan dolayı bu hastalık ile mücadele eden kişilerin zaman zaman yediklerinden tat alamadıkları da biliniyor.
Ağız kanseri ilk etapta şiddetli ağrıların oluşmasına neden olmadığından dolayı birçok kişi kanser olduğunu anlamaz. İlgili kanserin bu etkisi birçok kanser vakasını ancak ilerleyen dönemde fark edilmesine neden olur. Her kanser türünde olduğu gibi bu kanser türünde de erken teşhis hayat kurtarır. Birçok hasta geç dönemde kanser olduğunu anladığımdan dolayı ağız kanseri hastalarının büyük bölümü maalesef ölümle sonuçlanmaktadır. Ailesinde ağız kanseri ile mücadele etmiş kişiler olanlar bu kansere yakalanma ihtimali yüksek olan kişilerdir. Eğer sizlerinde ailenizde ağız kanseri olmuş olan bir kişi varsa sizinde bu hastalığa yakalanma ihtimaliniz yüksek olduğundan zaman zaman diş doktorlarına giderek ağız kanseri olup olmadığınızı kontrol etmenizde fayda var.

Ağız kanseri hastalığının tedavisi genellikle sorunlu bölgenin ameliyat ile alınması ile gerçekleştirilir. Ameliyat sonrasında hastalığın tekrardan nüks etmemesi için hastaya radyasyon ve kemoterapi uygulanmaktadır. Ağız kanserini en iyi teşhis eden kişiler şüphesiz diş doktorları. Bu kanserden yana bir şüpheniz varsa kesin sonuçlar alabilmek için özellikle diş doktorlarına gidip muayene olmanız da yarar var.

Ağız kanseri hastalarına uygulanan radyasyon ve kemoterapi dişlerin aşırı derecede zarar görmesine neden olmaktadır. İlgili tedavileri gördükten sonra dişlerinizi kaybetmeniz muhtemeldir ancak bunun için üzülmenize gerek yoktur. Hastalık tamamen ortadan kalktıktan sonra takma diş taktırarak eski sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Ağız kanseri tekrardan oluşma riski olan bir kanser türüdür. Bu kanserden kurtulup tekrardan ilgili hastalık ile karşılaşmamak için periyodik olarak doktora giderek muayene olmanız gerekmektedir

14 + 3 = ? (İşleminin Sonucu)  


---Sponsorlu Bağlantılar---
Taş kesilen insanlar
Bilim Pasajları
Ley hatları
Sağlık Bilgisi
Piramitlerin Sırları