Gül hastalığı sıklıkla karşılaşılan ve teni aşırı derecede hassas olan kişilerde gözlemlenen bir rahatsızlıktır. Gül hastalığı neden olur konusu bu hastalığın son zamanlarda aşırı derecede gözlemlenmesinden dolayı merak edilmektedir. Çok sayıda kişi bu cilt hastalığı ile mücadele ettiği için sizlere bu makalemizde gül hastalığı nasıl geçer hakkında bilgi vereceğiz.
Beyaz tenli şeklinde tabir ettiğimiz insanlarda en fazla düşe gelen genel anlamda yüz bölgesinde husule gelip sağlıklı olmayan bir görüntü meydana getiren gül rahatsızlığı ile alakalı geniş çaplı incelemelere karşın kesin bir sebep tespit edilememiştir. Deride kızarma ile başlayarak al kabarık lekelenmeler husule gelmesi ile süre gelir. En isabetli yapılacak iyileştirme metodu hastalığa ne neden oluyorsa, deri en fazla neyden etkileniyorsa bu tip şeylerden uzak durulmalıdır. Hayatımızdan bazı şeyleri çıkararak gül hastalığından kurtulmamız mümkündür.
Gül rahatsızlığı en fazlaca suratta ortaya çıkmaktadır, bunun yanında bedenin her hangi bir mahalinde olma durumu da bulunmaktadır. Genel anlamda rahatsız olanlar yüz dışında hafifçe seyreden gül rahatsızlığından ötürü yakınmalarda bulunmazlar. Suratta ilerleyen lekelenmelerin bir müddet sonra çoğalması ve çirkin bir görüntü meydana getirmesi ise en fazla yakınma edilen ama kısa süre içerisinde tedavi edilemeyen bir haldir.
Öncelikle yanaklarda kendisini gösteren, daha sonra göz çevresi, alın ve burunda dahil olmak suretiyle başlangıçta etkili olan nedenden ötürü meydana gelen sonrada kaybolan kızarıklarla kendini belli eder. Tedbir alınmadıkça kalıcı kızarıklara neden olur. Tümüyle nedeni bilinmemekle birlikte ruhsal gerilimin, güneş ışığının, yanlış tüketilen ve kalitesiz kozmetik mamullerinin neden olduğu düşünülmektedir. Tam açıklamasıyla gül rahatsızlığına yakalanan bir fert 3-7 ay süresince iyileştirme metotlarını uygulamalı ve yakın zamanda netice beklememelidir. Gül hastalığı uzun soluklu tedavisi olan bir hastalık olduğundan dolayı ilgili hastalık ile mücadele eden kişilerin özellikle sabırlı olmaları gerekmektedir.
İyileştirme için ilk olarak derinin tahribat görmüş olduğu sorunlardan uzak durmak gereklidir. Mesela güneşte fazla durmamak, kozmetik ürünleri mümkün mertebe kullanmamak, ruhsal sorunlardan uzak durmak gibi konulara dikkat edilmelidir. Tedbirler alındıktan sonrasında var olan vaziyete göre rahatsız olan kişinin teni incelenir. Daha sonra hastalığı ortadan kaldırmak adına tedavi sürecine başlanır. Sık tatbik edilen bu iyileştirmeler antibiyotik losyonlar veya antibiyotik haplardır. Antibiyotik ilaçlar ciddi sorunların oluşmasına neden olabileceğinden dolayı kesinlikle doktor tavsiyesi olmadan ilaç alınmamalıdır.
Hastalığın boyutuna göre ve rahatsız olan kişinin isteği yönünde lazer metodu da tatbik edilebilir. Lazer metodunda esneyen ve deri üstünde kızarmalara neden olan damarlar ortadan kaldırılır. Bir, bir buçuk ay ara ile 2-3 kere lazer iyileştirmeleri tekrar edilir ve meseleli bütün damarlar yok olur. Lazer iyileştirilmesi olan insanların daha fazla itina göstermeleri gereklidir. Her zaman iyileştirme süresince güneş losyonları kullanmaları, iltihap kapma durumlarına karşı tedbir almaları, sıcak banyo ve sıcak su terapilerinden mümkün mertebe kaçınmaları gereklidir. Bu uyarıları dikkate alan kişiler daha kısa süre içerisinde gül hastalığından kurtulabilirler.
Gül hastalığı ile mücadele içerisinde olan bir kişiyseniz özellikle psikolojik sorunlarınız varsa bu sorunlardan kurtulmanız gerekmektedir. Hastalığın uzun soluklu bir hale gelmesinin en büyük nedeni kişinin psikolojik sorunlarının olmasıdır. Ayrıca gül hastalığı aşırı sıcakta daha fazla kendisini gösterir. Bu nedenden dolayı gül hastalığının meydana geldiği bölgeler kesinlikle aşırı sıcaklardan uzak tutulmalıdır.